Flica 37

 


Val av båttyp och konstruktör.
Den modell som vi har valt är en 37 fot (11 x 6 meter) cruisingcatamaran som är ritad av den engelske båtkonstruktören Rickard Woods. Rickard Woods är en av världens mest erfarna och ansedda katamarankonstruktörer och hans modeller har byggts i stora antal världen över och seglats både av honom själv och andra över alla stora haven med stora framgångar.  Vi har möjlighet att konsultera Rickard Woods under byggets gång.

Se

http://www.sailingcatamarans.com/flica34.htm

 

Titta på en panoramafilm från en Flica:


Så här seglar den:

Läs test av Flika  http://www.sailingcatamarans.com/flicaboattest.htm

Ladda ner en pdf på en Flica till salu: http://flica.googlegroups.com/web/Brochure%20Ocean%20Link%202008.pdf?gda=c7ko_k0AAAB-t0l-HU4Wz4t6GFbiI6nauVJ3q5o6FdXL6iVaHNYlWmG1qiJ7UbTIup-M2XPURDTohqtjZBFO_Z9vz3P0UYLhnwyxNH70pkJhNc8JzhqIuA

 

Läs yterligare test av Flika http://www.sailingcatamarans.com/flicabanshee.htm

Se hur Robin McKay, Irland byggde sin Flica:    http://www.themultihull.com/woods/rmc1.htm

 

 

"Jag har varit nöjd med Flica under mina innehav på cirka 12 år och jag kan varmt rekommendera dina färdigheter" säger Bryan Lewis om Richard Woods som konstruktör.

Många Flicas har använts för charter och många har gjort ocean korsningar - längst rapporterats är Storbritannien till Australien.

 

Läs en annons om en Flica byggd 1993 som är till salu för 549 000 kr i USA:

http://www.2hulls.com/used_power_catamarans_2003/usedcatamaran-2000/toucan.html

Där även bilder på den. Det är samma grundkonstruktion vi använder men med elmotorer och kontinuerlig skrovmätning. Bevisar ett högt andrahandsvärde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dellencat © 2009

www.dellencat.se