Dellen Dancer

Köp andel i stor cruising-segelkatamaran, ”Dellen Dancer”!

                                                                                                                Dansare Tove Liljedahl

Detta är vår första stora segel-cruisingkatamaran som vi bygger. Hon är döpt till ”Dellen Dancer” med underrubriken ”Hon som dansar på Dellarna”.

 

1 juni 2011. Mats monterar golv i salongen.

1 juni 2011. Golv mellan skroven håller på att monteras.

1 juni 2011. Mats och Thorbjörn monterar golv i salongen.

Den byggs efter en ritning och licens som vi köpt av den kände engelske katamarankonstruktören

Richard Woods. Materialet består av ett glasfiber-epoxylaminat med en träkärna.

Bordläggningen består av 12 mm tjocka remsor av kvistfri hälsingefura som levererats av Veckebo Såg i Korskrogen. Vi har allt virke redan levererat till hela båten. Allt trä förseglas med epoxy och sedan läggs glafibermattor på som indränks i epoxy på samma sätt som vanliga plastbåter görs. Epoxy är tätare på molekylnivå än polyester som normalt används till plastbåtar. Träkärnan ger skrovet både styrka, isolering och flytkraft. Ytan blir efter spackling och slipning målad med en ljus tvåkomponentsfärg.

Modellen heter Flica 37 och är 11 meter lång och 6 meter bred med masthöjd på 13 meter. Mast och hela riggen har vi Skarven Segel och Rigg i Karlstad som ska leverera.

Så här kommer den färdiga "Dellen Dancer" att se ut. Detta är en av de 25 exemplar som hittills har byggts i världen av just den modellen, ritad av Richard Woods.

12 passagerare kan bekvämt åka med och det finns 8 övernattningsplatser. Fullt utrustat kök finns i styrbord skrov och dusch och toa i babords skrov. Mellan skroven finns en inglasad salong. Ute på båten finns stora, bekväma ytor för sol och avkoppling. Hela seglatsen är bekväm genom att en stor katamaran inte lutar.

Hela konceptet blir till 100 procent "grönt" med elmotorer för framdrift när det inte blåser och när

man går in och ut från bryggan. Batterierna laddas när man går för segel och med solceller. En liten vindsnurra finns som komplement.

Läs utförlig pdf: klicka här

Jan-Åke Malmqvist     Thomas Brunzell           

janake@dellencat.se   thomas@dellencat.se    

070-3904010              076-0205700               

Hemsida: www.dellencat.se