Provapå 10 Maj

Prova-på-dag i Stockholm

Söndagen den 10 Maj 2009 var vi ner till Stockholm för att provapå att segla flerskrovsbåtar. Vi var inbjudna av SCTS (Sveriges catamaran och trimaranförening) och här kommer några bilder från dagen. Här seglar vi Handicats båt.

 Stiftelsen Handicat är en ideell stiftelse. Handicat bedriver seglingsverksamhet för personer med funktionsnedsättning (rörelse-, syn-, hörsel- eller utvecklingsstörning). Handicat är ett samprojekt av SCTS- IFAH- Fryshuset.  Handicat styrelse består av personer med egen segelerfarenhet och funktionshinder. Projektet har ekonomiskt  stöd från Arvsfonden och andra fonder och företag.

Båten är en TRT segelcatamaran, som 11.94m lång och 7,5 m bred. Det finns 4 st dubbelkojer, kök, toalett, centralvärme, 2 st motorer och möjlighet till 220v  ombord. Båten är extrautrustad med rullsystem för fock och system för revning i storsegel och elektriskt ankarspel för att underlätta hanteringen. För att komma ombord med rullstol används en ramp. Båten är utrustad med hiss i skroven för att kunna komma ner i pontonerna till pentry, kojer och toalett. Läs mer www.handicat.se